Rămân din ce în ce mai uimită de cerinţele tinerilor din ziua de azi comparativ cu ceea ce oferă. Nu vreau să fac o comparaţie între mine, la 19-20 de ani, şi ei, la aceeaşi vârstă, dar din ce în ce mai mult mi se întâmplă să aud şi de la alţii aceeaşi problemă: mulţi tineri vor multe, dar oferă foarte puţine.

Atunci când găseşti un angajat tânăr entuziast, dornic de muncă, flexibil, care pune pe primul loc performanţa şi dorinţa de a ieşi în evidenţă prin ceea ce face, cu iniţiativă, muncitor şi serios, sigur e la ofertă şi trebuie ţinut, că nu se ştie câte exemplare mai găseşti.

Am văzut mai demult un reportaj cu Alexandru Tomescu şi cu Ad Libitum în care m-au impresionat pasiunea, dedicarea, iubirea cu care aceşti oameni fac muzică. Unul dintre membrii cvartetului chiar asta şi spunea, citez: “Pasiunea pentru ceea ce facem ne determină să dăm tot ce-i mai bun din noi, în fiecare zi”.

 

Dacă intraţi pe site-ul Ad Libitum veţi citi următorul îndemn:“Când se opreşte muzica, lasă-ţi sufletul să cânte”. 

Pe noi, oamenii de rând, care muncim motivaţi, fireşte, de diverse şi diferite lucruri, ce ne face să vibrăm şi să dăm totul şi să nu stăm cu ochii pe ceas să vedem când se face fără cinci ca să ne ridicăm să ne îndreptăm spre uşă, ştiind că ori rămâne, inevitabil, cineva să ne facă treaba, ori că termenul limită nu va fi respectat pentru că nu se poate?

A nu se înţelege greşit, nu sunt adepta orelor suplimentare, dar nici a lipsei de bun-simţ sau a responsabilităţii. Nu revin la cum am fost educată, pentru că se pare că valorile după care mi-au fost mie călăuziţi paşii în viaţă nu prea se mai aplică, dar revin la lucrul terminat şi bine făcut, la responsabilitatea pe care o ai când ţi se acordă încredere că vei duce la bun sfârşit o anumită sarcină, la pasiunea care te îndeamnă să vii zilnic la locul de muncă şi să faci performanţă. Graniţa dintre a face job-ul şi a face performanţă nu e chiar invizibilă şi nici uşor de trecut şi dacă cineva se aşteaptă ca lucrurile să se întâmple peste noapte, este departe de realitate.

Succesul, indiferent de domeniul de activitate, necesită învăţare, consecvenţă, talent, transpiraţie…. multă, multă multă muncă. După vine şi recompensa, ca o consecinţă firească. Lumea te apreciază foarte mult dacă ai succes, te întreabă, îţi acordă importanţă,  te invidiază, dar nu ştiu câţi sunt cei care vor să ştie cu adevărat ce se ascunde în spatele realizărilor tale. Iar dacă te văd mereu vesel, optimist şi zâmbitor, cred că totul este floare la ureche. Da, este floare la ureche pentru cel care este deja obişnuit cu munca. De aici şi lejeritatea în comportament.

Întrebaţi orice om de succes din lume cât munceşte, în medie, pe zi. Asta dacă nu credeţi ce am spus până acum, bineînţeles. Dar vă pot scuti eu de efort, că ştiu răspunsul: între 12 şi 16 ore, inclusiv în weekend. Întrebaţi dacă pentru ei familia nu contează – cei mai mulţi au familii frumoase, pe care le pun pe primul loc şi contează calitatea timpului petrecut alături de familie şi nu cantitatea acestuia. Întrebaţi dacă sunt fericiţi, mulţumiţi, dacă s-ar putea opri din ceea ce fac.

De aceea cred cu tărie că nu toţi oamenii sunt făcuţi pentru succes, că mulţi se complac în rutină şi preferă un loc călduţ…. aşa cum cred că înainte să ceri ar trebui să înveţi să dovedeşti şi să arăţi ceea ce eşti, poţi şi vrei. 

Până la urmă e vorba doar de alegeri.

Numai aşa cred eu că poţi ieşi învingător în viaţă şi cu coloana dreaptă!

Corina Neagu

4Tree este o companie romaneasca, creata din dorinta de a educa si ajuta cat mai multi oameni in drumul lor spre cariera potrivita.

Credem ca poti avea orice iti doresti in viata daca ajuti destui oameni sa obtina ce  isi doresc.

Misiunea noastra este sa cream parteneriate de lunga durata intre oameni astfel incat acestia sa-si atinga obiectivele.

Sloganul: “Descoperim diamante!”

Serviciile noastre: Recrutare si selectie personal, Training, Consultanta.